0722.430.701
contact @ electrice.info.ro
0368 462 061
contact @ electrice.info.ro

Executie

Orice instalatie electrica se executa dupa un proiect de executie intocmit de proiectanti de specialitate. Acest proiect este insotit de planuri de executie si de schemele instalatiilor electrice in care sunt reprezentate, prin semne conventionale, toate clementele componente ale instalatiei proiectate si locul lor de amplasare.

In planurile de constructie ale cladirii, etajului sau apartamentului in care urmeaza sa se execute instalatia electrica pentru iluminat sau pentru forta se indica: locurile unde vor fi montate corpurile de iluminat, intreruptoarele, prizele, dozele, motoarele electrice, tablourile de distributie si traseul pe care il vor urma conductoarele care compun circuitele respective. Tot in planuri se indica si traseele coloanelor de alimentare cu energie electrica a tablourilor de distributie, schema instalatiei electrice, precum si diferite detalii de montaj ale instalatiei.

Executarea, exploatarea, intretinerea si repararea instalatiilor electrice se va face numai de catre electricieni calificati. Electricienii care trebuie sa execute lucrari sub tensiune vor fi autorizati, in mod special, de conducerea intreprinderii.